Лікарі назвали небезпечні продукти, що викликають депресію

Вчені провели дослідження, яке показало, що вживання фаст-фуду підвищує ризик розвитку депресії на 40%.

Про це повідомляє НАРОДНА ПРАВДА з посиланням на MedicalXpress.

У дослідженні вчені провели аналіз 11 експериментів, присвячених пошуку зв’язку між депресією та вживанням їжі, яка сприяє запальним процесам.

В цілому у всіх дослідження взяли участь 100 тисяч чоловік у віці від 16 до 72 років.

Всі учасники заповнювали анкету з метою визначення їх раціону харчування. Кожному учаснику присвоєно певний дієтичний індекс запалення, який показує, яку частку в його раціоні становить нездорова їжа.

Експеримент показав, що шанувальники фаст-фуду та іншої шкідливої їжі з великою кількістю вуглеводів і жирів в 1,4 рази частіше страждали від депресії або схожих симптомів. Такі ризики не залежали від статі чи віку.

Для зменшення ризику розвитку психічних розладів вчені радять вживати їжу, яка багата клітковиною і корисними речовинами.

Раніше НАРОДНА ПРАВДА повідомляла, що вчені з’ясували, чому жінки живуть довше чоловіків.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.